21 листопада - День гідності та свободи.

21 листопада - День гідності та свободи/Files/images/anmatsya/77434792_large_63114926_Ukraina.jpg


В українському календарі з’явився ще один пам’ятний день. 21 листопада українці відзначатимуть День гідності та свободи.

На необхідність створення такого свята Президента П.Порошенка надихнули дві революції.

«Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як Президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначати 21 листопада», — сказав Гарант.

Гідність за визначенням, що подається у Вікіпедії, – це поняття моральної свідомості, яка виражає уявлення про цінність усякої людини, як моральної особистості, а також категорія етики, яка означає особливе моральне ставлення людини до самої себе, і ставлення до неї з боку суспільства, у якому визнається цінність особистості. Революція 2013-2014 років – це не протистояння Заходу й Сходу, не протистояння України й РФ – це протистояння між тими, хто має гідність, і тими, хто не тільки не має її, а й взагалі не розуміє, що це означає. Україна заплатила надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність була першою із чеснот кандидата на будь-яку посаду в Україні. І сьогодні можна сказати, що певні якісні зміни вже є.

...Якщо хтось захоче позбавити нас нашої гідності – то ми зможемо себе захистити.

Кiлькiсть переглядiв: 121